Prajitura cu ness si blat cu ciocolata

de gaby_duceag in Prajituri, 29 Oct 2009 | 34625 vizualizari

 

INGREDIENTE

        blat:
  • 3oua
  • 6-7 linguri zahar
  • 50ml apa
  • 50gr ciocolata rasa
  • 5-6 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • o lingurita praf copt
  • un varf cutit sare
       crema:
  • 175gr unt
  • 100ml frisca vegetala
  • 2oua
  • 3-4linguri zahar
  • 3plicuri ness
  • 3linguri apa fierbinte
       glazura:
  • 50gr ciocolata lapte
  • 50gr unt
  • 50gr frisca
      sirop:
  • 4 linguri zahar
  • 150 ml apa
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ness si blat cu ciocolata:

Blatul:

-separati albusurile de galbenus
-galbenusurile le mixati aproximativ 10-15minute impreuna cu apa calduta, sarea si zaharul
-albusurile le mixati spuma
-in amestecul de galbenusuri adaugati faina si cacaoa cernute impreuna cu praful de copt apoi ciocolata rasa
-puneti apoi jumatate din cantitatea de albus si amestecati bine,apoi adaugati si restul amestecand usor, fara a scoate total aerul din albusuri
-turnati intr-o tava tapetata cu ulei si faina(tava de 16/22)si coaceti la foc potrivit 25-30min

 Crema:

-mixati ouale 10 minute impreuna cu zaharul, pe baie de abur
-raciti
-adaugati 100ml frisca vegetala si mixati pana la ingrosare
-in amestec adaugati untul frecat spuma si nesul diluat in apa fierbinte si racit
-amestecati usor
-(iese o crema delicioasa!)

Taiati blatul in doua. Insiropati primul blat cu sirop de zahar ars, intindeti crema ,asezati celalat blat si dati pt o ora la frigider apoi portionati si preparati glazura, topind ingredientele intr-un ibric si ornati.

E grozava rece, de la frigider :)

Siropul de zahar ars: ardeti doua linguri zahar pana ce devine auriu, apoi stingeti cu 150ml apa ,adaugati inca 2 linguri zahar si mai fierbeti 5 minute, raciti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ness si blat cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

4 pere

100 gr brânză gorgonzola DOP

30 gr miere

Miez de nucă

Câteva fire de... citeste mai mult

Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert choux a la creme cu zmeura